Cosmelan Behandeling Haarlem

Heeft u last van veel pigmentvlekken dan spreken we vaak over hyperpigmentatie. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een ophoping van huidpigment. Hierdoor ontstaan plaatselijke donkere plekken in de huid. Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken. Te denken valt aan een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, menopauze en zonnebaden zonder zonbescherming te gebruiken. Heeft u last van hyperpigmentatie dan is de Cosmelan behandeling Haarlem echt een aanrader!

Cosmelan behandeling Haarlem: hoe werkt de behandeling?

Cosmelan is de meest effectieve en veilige behandeling dat speciaal ontwikkeld is tegen hyperpigmentatie. De behandeling is heel eenvoudig. De Cosmelan behandeling bestaat uit twee verschillende producten, de Cosmelan 1 en de Cosmelan 2. Cosmelan 1 is een masker die onze specialisten in onze praktijk bij u aanbrengen. Cosmelan 2 is een crème die u thuis moet gebruiken om de behandeling te ondersteunen.

Beide producten bevatten ingrediënten welke werken op de verschillende stadia van pigment. Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Het remt de tyrosinase (een basis enzym in het melanine vormingsproces).

De behandeling?

Bent u woonachtig in Haarlem of omgeving en heeft u last van pigmentvlekken? Dan helpen wij u graag! Voordat we starten met de behandeling plannen we eerst een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek vertellen wij hoe de behandeling in zijn werk gaat, welke thuisproducten er nodig zijn en wat u kunt verwachten. De stappen daarna zijn als volgt:

1) Het Cosmelan masker wordt aangebracht
2) Na 6 tot 12 uur verwijdert u zelf het masker (thuis)
3) Gedurende twee dagen gebruikt u een voedende vochtinbrengende crème
4) Na twee dagen komt u terug bij ons in de kliniek voor een controle.
5) Vervolgens gaat u de Cosmelan 2 aanbrengen. In de eerste week brengt u de crème drie keer per dag aan. In de tweede en derde week hoeft dit nog maar twee keer dag. Vanaf de vierde week een keer per dag.
6) Bij ernstige pigmentatie blijft u de Cosmelan 2 een jaar, na de behandeling, gebruiken.

Resultaat van de Cosmelan behandeling

Het resultaat van de Cosmelan behandeling is afhankelijk van het soort pigment. Is het pigment oppervlakkig gelegen en nog niet lang aanwezig dan krijgt u snel resultaat. Is het pigment al jaren tot tientallen jaren aanwezig dan zal het langer duren voordat u een goed resultaat krijgt. Om te voorkomen dat de vlekken terug komen, is het zeer belangrijk om na de behandeling thuis goed de huid te blijven verzorgen. Ter ondersteuning van de behandeling kan de Cosmelan 2 een tot twee keer per week gebruikt blijven worden. Het is raadzaam om dit in ieder geval een jaar na de behandeling te blijven doen. Heeft u vragen over de Cosmelan behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.

Kosten

De prijzen voor onze behandelingen vindt u hier. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. U kunt bij ons ook terecht zonder verwijsbrief.

Neem gerust contact met ons op

Onze behandelingen