Peeling

Er zijn 2 soorten peelings:

  • De Chemische peeling
  • De Fruitzuur peeling

Doel van de peeling is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder geblokkeerd worden. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan en de talg zal normaler kunnen afvloeden. Bovendien wordt door het verwijderen van de dode huidcellen de celvernieuwing gestimuleerd. Een ander doeleinde waarvoor een peeling kan worden gebruikt is het verjongen van de huid. Doordat de bovenste huidlaag verwijdert wordt, zullen rimpels zichtbaar verminderen en zal de huid gladder en strakker aanvoelen.

Chemische peelings zijn onder andere Trichloorazijnzuuranhydride (TCA), Jessner of fenol. Er zijn diverse soorten fruitzuurpeelings waarbij de 1e huidlaag wordt verwijderd en tot een versnelde celvernieuwing in de bovenste huidlaag zorgt.

Fruitzuurpeelings zijn onder andere: glycolzuur, melkzuur en salicylzuur. Fruitzuurpeelings zijn vaak gebaseerd op glycolzuur omdat deze het kleinste molecuul bevat waardoor deze het diepste in de huid kan komen.

Ook hebben de peelings een ontstekingsremmende werking waardoor het uitermate geschikt is om verschillende vormen van acne te behandelen. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen. Dit geeft een vermindering van een oppervlakkige pigmentatie.

Dermapen

Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes welke vibrerend, voor het oog onzichtbare kleine kanaaltjes in de huid maken. Door de kleine kanaaltjes in de huid kunnen werkstoffen optimaal hun werk doen. Door deze prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut. en maakt het groei- en helende factoren vrij in het bindweefsel De aanmaak van collageen en elastine wordt versneld. De verstelbare naaldlengte maakt het mogelijk de behandeling aan te passen aan de individuele behoeften van de klant. Zelfs delicate en moeilijk te behandelen gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, kunnen nu worden aangepakt.

Oedeemtherapie

  • Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage verbetert de immunologische werking. Ook werkt het positief op de samentrekking van de bloed- en lymfevaten. Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij een zachte pompende beweging wordt gemaakt. Door deze beweging wordt de vochtopname door de lymfvaten gestimuleerd en het functioneren van goede vaten wordt bevorderd. Het lymfvatensysteem wordt geactiveerd en gestimuleerd door deze pompende beweging.

  • Oedeemhandgrepen

Worden toegepast op barrière-gebieden om de weefseldruk te beïnvloeden. De grepen worden uitgevoerd met een intermitterende (kort onderbrekende) druk. Doormiddel van deze verschillende handgrepen kan het ophopende vocht los worden gemasseerd.

  • Littekenmassage

Een verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt litteken kan pijnlijk zijn of als ontsierend ervaren worden. De huidtherapeut kan met speciale massagetechnieken de doorbloeding en de stofwisseling in de directe omgeving van het litteken verbeteren. Hierdoor kan het litteken van de onderhuid worden losgemaakt. Het litteken kan dunner, soepeler en minder zichtbaar worden.

  • Lymfetaping

Lymfetape werd ontwikkeld om de spierfunctie te ondersteunen. Maar de toepassing bleek echter veel ruimer te zijn. De Amerikaanse R.Copee ontdekte dat de tape kon worden in gezet bij specifieke lymfeproblemen. Door deze positieve eigenschappen werd lymfetaping een bijzondere aanvulling bij oedeemtherapie.

  • Zwachtelen

Zwachtelen of ambulante compressietherapie is het behandelen van oedeem met een verband. Het wordt vooral toegepast aan de benen, en soms ook aan armen. Door het verband stijgt de druk in het weefsels, zodat het vocht uit het weefsel gedreven wordt, de lymfe- en veneuze vaten in. Er zijn 2 soorten zwachtels (rekverbanden)

korte rek zwachtel
Een korte rek zwachtel is niet zo elastisch en geeft een hoge druk op het been als het in beweging is. Je gebruikt een korte rekzwachtel meestal bij een mobiele patiënt, zij of hij mag deze gedurende de dag en nacht dragen.

lange rek zwachtel
Bij een patiënt die niet mobiel is kan je een lange rek zwachtel gebruikt worden. Een lange-rekzwachtel geeft in rust een hoge druk. Je legt hem ’s ochtends aan en verwijdert hem voor de nacht.

  • Therapeutische Elastische Kousen (TEK)

Ook wel steunkousen genoemd. Door de drukklasse van de kous wordt er een bepaalde druk aan een ledemaat (arm of been) gegeven om vochtophoping (oedeem) tegengegaan

Cryotherapie

Een behandeling waarbij een storend huidletsel wordt bevroren. Zo kunnen bijvoorbeeld wratten, fibromen en pigmentvlekken behandeld worden, maar ook tal van andere huidaandoeningen. Door het bevriezen van het afwijkende huiddeel sterft deze af. Na de behandeling zal er een korstje op de huid ontstaan. De genezing duurt ongeveer 2 a 4 weken. Na het genezen is de onderliggende huid vaak nog licht of roze van kleur. Dit is nieuwe, gezonde huid die langzaam weer bijkleurt. Bescherm deze nieuwe huid dan ook goed tegen de zon.

Diodelaser

Door de unieke golflengte van de laser wordt het pigment van de haar gepakt. De haar wordt warm en geeft zijn warmte af aan het haarzakje. Als gevolg van deze opwarming wordt het haar en het haarzakje volledig vernietigd. Door de vernietiging van het haarzakje wordt herstel voorkomen. Binnen 2 weken na de behandeling worden de vernietigde haartjes door de huid uitgestoten.

Cosmedi4U is een huidtherapeutisch praktijk waar klantgerichtheid en goede zorg hoog in het vaandel staan.

Huidtherapie is een paramedisch beroep met verschillende doelgroepen.

Cosmetisch, Cosmedisch en Paramedisch

Contact Gegevens

13 + 4 =

Adres

Frieslandlaan 14 –2036NE Haarlem

Telefoonnummer

06-19420752

E-mail

info@huidtherapiecosmedi4u.nl

Share This